Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Позицията ми относно избора на Пеевски за шеф на ДАНС

Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Дилян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах против. В зала не гласувах. Дадох много от себе си, за да не е ГЕРБ на власт. Нямам никакъв проблем да напусна парламента утре, но не мисля, че това би подобрило нещо. Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ, но и за да възстановим професионализъм и морал. Днешното решение прекрачва границата на компромиса, който бих могъл да приема, и го заявих и на групата. Негласуването ми е моята форма на несъгласие. Може би правилна, може би не. Не ме съдете. Надявам се в България да се случват добри неща.

Категория: Блог
 • Стоян Шиваров казва:

  Свалете Станишев или с напуснете БСП. Всичко друго ще означава, че подкрепяте тази гавра.

 • Anton казва:

  Благодаря на Вас и Стоилов,че се държахте като нормални хора!Това на нищо не прилича!Възмутен съм!

 • Любомир казва:

  Г-н Кадиев , Благодаря Ви за позицията която взехте по избора на шеф на ДАНС. Вие сте истински политик ,за съжаление такива като Вас явно нямат място в тази партия. За пореден път доказахте ,че за Вас интересите на държавата са над интересите на партията, но за съжаление ако имаше още няколко като Вас в БСП резултатите от изборите щяха да са други.

 • Красимир Недков казва:

  И все пак, защо не гласувахте против?

 • Петър Пунчев казва:

  Моите похдравления! Време е за нова партия. Тази е за гробищата.

 • Камен Николов казва:

  Браво, г-н Кадиев. Изглеждате изключително свестен човек, но за съжаление сте си сбъркали партията.

 • Ивайло Тенев казва:

  Господин Кадиев,
  Никога не съм бил с леви убеждения, но трябва да призня, че Вие винаги сте предизвиквали уважение.Не позволявайте тази гавра с България!!!

 • Васил казва:

  Естествено, че ще се случат хубави неща. Прага е на 300лв разстояние, на човек. Много по-лесно е да се преместя там от София, вкл. с намирането на нова работа, градина и у-ще за двете деца, както и устройването, това е изключително конкретно и буквално казано, отколкото от София в друг български град. Вече избирам квартира в конкретен квартал, защото в училищата там записването е по адрес, а у-ще съм избрал. Останалото е малко бизнес за мутрите от ТИМ, да ми продадат 4 билета. Еднопосочни.

 • Стоил Димитров казва:

  Недоумявам, как може два пъти БСП да настъпи една и съща мотика?
  Подкрепих Ви, защото вярвах че сте си взели поука от предходното ваше коалиционно управление. Не съм член на БСП, но убеждавах моите познати, че само Вие можете да промените България, след некомпетентното и престъпно управление на ГЕРБ.
  В настоящият момент се чувствам ИЗЛЪГАН, ПРЕДАДЕН и УПОТРЕБЕН!!!
  Това със сигурност повече няма да се случи, защото на следващите избори моят вот ще бъде ПРОТИВ БСП.
  ЧОВЕКЪТ ГЕОРГИ КАДИЕВ го уважавам и считам за ДОСТОЕН.
  БЪЛГАРИЯ се нуждае от такива принципни и отговорни ДЪРЖАВНИЦИ!!!

 • Петров казва:

  Господин Кадиев,
  Внимателно следях Вашите изяви по различните телевизии. Преди час Вие заявихте в предаването „Хрътките“, че ако един привърженик на Вашата партия да е доволен от кандидатурата на Пеевски- ще си скъсате партийния билет.
  Аз съм на 63 години и никога не съм членувал във Вашата партия.
  Но както в частните фирми /тук съм от 1990 г/, така и в ръководенето на която и да е партия има принцип на единоначалие – т.е. рискът е в ръцете на един човек, този който е начело.
  Вие явно не сте на това мнение! А сте били кандидат за Кмет на София.
  Считам, че този който Ви е посочил за такъв пост навремето е сбъркал.
  Правите незаменима услуга в момента на ГЕРБ!
  Гледайте на проблемите по-задълбочено!
  С уважение!
  РР

 • Красимир казва:

  Желая ви успех. Дядо ми (вече покоен) и баща ми винаги с били със социалистическата партия. Такива като Станишев ме принудиха да гласувам досега винаги за други

 • krasimira казва:

  Има правописни грешки във вашето изказване ,представено в писмен вид.Уволнете секретарката си или офис асистента си ,ако така го наричате,при условие че не сте го публикувал вие.Ще си помисля дали да се върна в родината си някога макар, че в чужбина не е много приятно да се наричам българка.Защо ли?!
  Но следейки какво се случва в България не е далеч момента ,когато да се наричате „депутати“ всички вие в парламента ще бъде срамно и обидно.Жалко за народа и децата ни!Наистина е жалко!

 • Радослав Василев казва:

  Искам да Ви изкажа личната си благодарност и симпатия относно позицията, която заехте при избора на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС.Досещам се, колко трудно е да отстояваш такава позиция.В личен план съм десен избирател, но съществуването на личности, като Вас ми дава надежда, че не всичко е загубено.Продължавайте така, каквото и да Ви струва, за да е възможно наистина България да се превърне в нормално място за живеене.Успех, ние сме след Вас.

 • Без Уважение казва:

  „Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ“ – а трябваше да сте влезли в парламента, за да облекчите тежкото положение на народа и за ползу роду. Сега с тези изявления „Ама аз не съм като тях“ няма да се спасите нито Вие лично, нито партията Ви. „Късно е либе за китка“ нали?

 • Без Уважение казва:

  „Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ“ – народа ясно Ви каза, че трябва да управлявате заедно с ГЕРБ, но не чухте. Затова пак да Ви кажа „Късно е либе за китка“!

 • Наско казва:

  Напусни парламентарната група на БСП, като си толкова смел!

 • чефо казва:

  Явно никога няма да разберем (със сигурност), как и защо се стигна до този петък и това безумие с Пеевски. Видимо политическо самоубииство и на БСП и на Орешарски. Но какъв го играете вие, също е много интересен казус – мисля че скоро ще се разбере.

  Бърз прочит в интернет показва „връзки“ с Р.Овч. най-вече на тематика енергиини проекти. Имайки предвид че дугаря Овчаров, е много навътре в енергийната мафия, заедно с Василев (КТБ), винаги ще има съмнения, че фирмата на жена ви е нещо като партийна награда.

  За сега освен това други фрапиращи компромати не се забелязват, освен разбира се предложения от вас агент на ДС замесен с източване на ДДС, на мястото на Мургина. Самия случай „мургина“ пък така шумно гръмна, че повечето хора едва ли си спомнят вашата позиция.

  Интересното във вашето поведение, че доста от предложенията ви, засягат (или биха засегнали) голяма част от сивия бизнес и олигарси като Цв. Василев, а това не е типично поведение за човек който е „награден“* точно от този кръг. Не си спомням точно, но знам че имаше търканици м/у вас и Орешарски преди доста години и за данъка в/у хазартните дейности, но в момента не си спомням точните ви искания – имайки предвид, че орешарски облагодетелства Божков, като нямаше преференциален данък за он-лайн хазарта, мога само да гадая, че сте били на път да настъпите още един български олигарх.

  Като добавим и „скандала“ който се завихри около затварянето на безмитните магазини, отново бяхте от тези който настъпиха сивия бизнес.

  Но нещата изглеждат прекалено хубави за да са истина :) В това „котило“ дето си го има БСП откакто се прекръсти на честни политици, е интересно как индивиди като вас могат да оцелеят независими.

  Няма нужда да се обесняваме, колко са добри политиците в БСП – те вече не останаха олигарси които да не обслъжват, както и вишестоящи кадри който да не са кмпроментирани, или поне силно неприятни на съвременните млади хора и средната класа със аграрния си вид. Та в партия на хор акато другаря Гергов, как оцеляват честните хора?

  От друга страна БСП явно се готви за избори – с правителството Орешарски е свършено – все пак предишното падна от по-малки протести, а БСП неможе да си позволи да държи страната със сила – Волен е сама луд и силен само на предизборни клипчета все пак 😉

  И борбата в БСП започна – видимо вие сте единия от кандидатит реформаторите в тази партия, друг интересен реформатор както видяхме днес е не кой да е, а ловеца Първанов. По старите новини ви свързват като, човек на Станишев, ама то оттогава много пластове се разместиха…

  И сега седя и се чудя – вие новата кукла на конци на другаря станишев ли сте, отмащение на Р.Овч и Пикаещия във фонтани с/у Станишев, новия кадър на Първанов или наистина има честен човек в БСП?

  Много ми се иска да е последното ама надали .. 23 години преход ме накара да не вярвам на политици. Още повече на тия от БСП. И все пак дано ..
  Да вземете да си „рестартирате“ социалната партия, и да ги натирите всички стари тройно-коалиционни министри и зам министри завинаги извън партията. И „куция кон“, и женичките наовчата глава, и панаирните босове заради който цял пловдив ви мрази, смотаните демагози на който вече и волен и ъане ви завидяха, да ги натирите кадето им е мястото (в затвора?)
  и да си имаме истинска социална партия.

  Разбира се а ще се радвам да си имаме и истинска дясна партия, но и там надежда май не остана.

  Та в този ред на мисли искам да ви задам въпроса си – като човек който доста е пътувал – в коя страна да имигрирам за да се чуствам най-добре имайки предвид че съм българин от полусъществуващата средна класа?

  Каде да отида за да не ми липсва българското лято, свинското с лук, и други традиционни благинки, но пък да си имам тротоари и други такива нормални човешки права ..

  Разбира се въпроса ми е риторичен .. или беше риторически 😉

  *Награден е в кавички защото все пак това са само спекулаци .. то ако имаше доказателства, можеше поне в германия да ви осъдим ако не в БГ …

 • dsc казва:

  След като не съгласен излизаш от партията или искаш оставка ръководството и извинение от всички, гласували ЗА. И най-вече- когато НЕ СИ СЪГЛАСЕН, гласуваш ПРОТИВ! Другото е проституция. Това във вашата партия го можете.
  МАЙ САМО ТОВА? Докажи дали действително нямаш такива щедри сексуални наклонности и напусни БСП или си признай, че си се продал изцяло душевно и телесно на тази мутренска групировка!

 • Любомир Николов казва:

  Уважаеми господин Кадиев,
  Искам да Ви се извиня.
  Извинявам се, че си тръгнах от протеста пет минути по-рано (уви, трамвай 5 ми е удобен) и пропуснах възможността да застана пред Вас.
  Вие не сте боклук. Боклуците нямат мъжество.
  Още веднъж приемете моите извинения и уважението ми.
  Любомир Николов-Нарви
  преводач, писател и умерен антикомунист, но преди всичко човек.

 • chefo казва:

  Ще приема изтриването на коментара ми, като потвърждение за принадлежността ви към енергийната мафия.

 • ИВАН казва:

  ГОШКО,НЕСЪГЛАСИЯ СЕ ОБСЪЖДАТ НА ЗАСЕДАНИЯ И СЪБРАНИЯ А НЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ!
  НАЛИВАШ ВОДА НА ГЕРБ,ХВАЛЯТ ТЕ!
  НАПУСНИ БСП!НААКАЛ СИ СЕ И СИ РАЗНАСЯШ МИРИЗМАТА ПО ЕФИРА !

 • НИкодим Стоянов казва:

  Уважаеми другарю Кадиев изцяло подкрепям достойната Ви позиция. Вие не веднъж сте доказвали, че имате собствено мнение по жизнено важни за партията и страната въпроси и умеете да ги отстоявате! Приемете искрените ми поздравления и подкрепа!

 • Любомир Николов казва:

  Е, като толкова му се назландисвате – изтрийте го.
  Съжалявам за безпокойството.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*