Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Позиция относно предложената отмяна на забраната за пушене на закрито

Не подкрепям отпадане на забраната за пушене в общите закрити помещения, ако такъв законопроект стигне до гласуване в парламента. Вярвам, че трябва да дадем повече време на забраната да даде своя ефект, за да отчетем предимствата за здравето от нея.
И днес Световната здравна организация оповести данни, според които всяка година жертвите на тютюнопушенето в световен мащаб са 6 млн души активни пушачи, както и 600 хил пасивни пушачи. Ние като общество носим преди всичко отговорност за здравето на хората. Според последните данни забраната за тютюнопушенето не се е отразила на туризма, а с времето се възстановява и посещаемостта в заведенията. В допълнение смятам, че не това е най-важната тема, с която трябва да започне работата си парламентът.

Категория: Блог
 • nikolai iordanov казва:

  Ще започна с това ,че съм непушач.Постоянно се чудя,защо да страдат само ресторантьорите от тази забрана?Защо не спрат производството на цигари,така ще предпазят всички,а не само определени хора?Така никой никъде няма да пуши.Ще бъде еднакво за всички.След тази забрана невидях нещо да се промени освен оборотите на заведенията,пушачите си пушат и….Колко са отказали цигарите след забраната?Аз лично незнам за такива,но виж след увеличението на цигарите имаше отказали се от вредния навик.

 • Ицо казва:

  Определено не е най-важната тема за парламента за първо заседание. Една от най-важните теми са народа и как новия парламент ще работи за него а от 14.06 и любимата вече тема за ДАНС. Успех

 • Атанас Кожухаров казва:

  Съгласен съм с всичко написано от вас, но ми е много интересно как бихте коментирали слидната ситуация. В едно семейство ако има един пушач и един непушач примерно както е моето и имат обичая веднъж годишно да посещават ресторант, какво и как трябва да се случи, за да останат доволни. Веднъж трябва да си платят с дългогодишните спестявания за удоволствието да им сервират, но в същото време приблизително на всеки половин час трябва да се лишават от компанията си и прекъсват разговора, защото единият трябва да излезне да пуши вън на студа, дъжда или жегата!?

  Сърдечен поздрав!

  • dsc казва:

   АМИ ГОСПОДИНЕ, КОГАТО СТЕ СИ В КЪЩИ, СИ ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ, САМО НЕ ПРЕД ДЕЦАТА, НО КОГАТО СТЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО, ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ОКОЛО ВАС. ЖЕНА ВИ АКО НЕ СМЕЕ ДА ВИ ВЪЗРАЗИ ДА Я ТРОВИТЕ И ДЕЦАТА ВИ, АКО ИМАТЕ ТАКИВА, ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРАВИТЕ. АКО НЕ СТЕ ОТ ТЕЗИ, ДЕТО БИЯТ ЖЕНИТЕ СИ, АПЕЛИРАМ КЪМ ВАС ДА ПОКАЖЕТЕ ОБИЧТА СИ, КАТО СПРЕТЕ ДА ТРОВИТЕ ЖЕНА СИ! КАТО ПАСИВЕН ПУШАЧ, ТЯ ПОЕМА ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВРЕДНИ ВЕЩЕСТВА ОТ ВАС! ВИЕ Я УБИВАТЕ! ПУШЕТЕ СИ НАВЪН И СЕ ТРОВЕТЕ САМ, ТОВА Е ВАШ ИЗБОР.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*