Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Позиция спрямо предложеният избор на правителство на България

На гласуването утре ще подкрепя правителството на Орешарски, защото обратното би означавало нови избори, от което България категорично нищо не печели.
Но имам много резерви към този проекто-кабинет. Няма да говоря за конкретни имена в него, чието присъствие не си обяснявам. Няма да говоря и за политическите обвързаности на част от кандидат- министрите, които ме карат да се питам кой всъщност спечели изборите. Но очаквах повече прозрачност при избора, много по-силно мотивиране на предложенията, много по-силни имена на експерти, много по-ясна заявка към гражданското общество. Реакциите на неправителствени организации по отношение на едно от имената ясно показаха един от пропуските. Обърканите имена и необяснимото разместване на ресори показа друг.
Този кабинет няма лукса на сто дни подкрепа. БСП също няма лукса да прави грешки. Бързането за съставяне на правителство не може да е за сметка на неговото качество.
Няма да преча самоцелно на това правителство. На България ѝ трябва стабилност, дори и с цената на лични компромиси. Нека всички бъдем коректив и алтернатива, ако и когато се налага.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*