Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Правителство от конекрадци и контрабандисти

Слушах тази сутрин по една от телевизиите бившия зам.директор на Агенция Митници и още по-бивш зам.директор на ГДБОП Антоний Странджев. Познавам го от някой съвместни действия от времето, когато бях в МФ, а той в МВР. Прави впечатление на разумен и достоен човек.

Останах сериозно обезпокоен от мащаба на натиска, които са извършвани към ръководството на митниците.Според Странджев министри и депутати /в множествено число!/ са оказвали натиск и лобиране върху ръководството на агенцията. Не уточни нито кои депутати, освен че са първи мандат, нито за какво става въпрос. Очевидно е обаче, че са депутати и министри от ГЕРБ и че става въпрос или за кадрови назначения, или за директен чадър върху фирми. Както Странджев каза, тези депутати и министри са поемали „финансови“ ангажименти през кампанията си, които трябва да изпълняват. И ги изпълняват чрез чадър върху фирми, занимаващи се или с фиктивен износ, или с внос на занижена стойност или директна контрабанда. Да не стигам до наркотиците…

Докато бях в МФ не е имало случай депутат да дойде да ми постави условие кой да е шеф на митница, още по-малко на смяна или как да е наредена смяната. Дори и този депутат да е шеф на парламентарна група или шеф на парламентарна комисия, с която работя. Не мога да си представя и министър да си го позволи, дори и да е министър на вътрешните работи, с чието ведомство работиш всеки ден и от чиято работа зависят и твоите резултати.

Прав е Странджев да няма доверие на премиера Борисов. След като е имало толкова натиск, след като никой не е застанал зад интереса на Агенция Митници, който в случая е интерес на държавата да събира приходи, значи се дава път на хиените. На влезлите в политиката случайно и с единствена мисъл, че сега е техен ред…

Кои са тези депутати? Кои са тези министри? Кои са тези 2-3 фирми, които Цветанов е прикривал? Какво стана със СРС-тата на Калина Илиева например, която е давала показания пред съдия срещу министър Мирослав Найденов?

Имаме правителство на конекрадци и контрабандисти. Това е изводът, до който стигам.

Аз се страхувам от подобни правителства. Те са алчни, неуки, нагли. Готови да мачкат наред, готови на всякаква помия и компромати. За да останат на власт.

Затова нямаме избор, освен да ги сменим. Колкото и да ни струва това.

Категория: Блог
  • Йордан Спасов казва:

    Защо загубихме София?
    zashtozagubihmesofia.hit.bg

  • Dentchosalvov казва:

    Честно казано, в началото на мандата на Борисов имах чувеството, че той има добри намерения – да намали корупцията във висшите етажи на държавната власт, да прекърши организиранат престъпност, да подобри бизнес средата у нас. Очевидно много съм бил наивен. Предполагам, че много български граждани са имали подобни надежди и сега са разочаровани. Екстравагантността на премиера, плод на неговите артистични качества не носи никаква полза на населението. Свидетели сме на преразпределение на сфери на влияние и капитали. Изглежда истинската цел на ГЕРБ да поеме управлението е била не да създаде по-добър живот на хората, а реванш над предишната политическа олигархия. Мен като гражданин, това, че незаконните доходи от митници, мръсните доходи от политическо влияние са преминали от ръцета на едни политици в ръцете на други изобщо не ме топли. Има нещо гнило в политическата ни система. Все още вярвам, че у нас ще се появят политици с държавническо мислене, хора с качества, които са имали владетелите на Първата и Втората българска държава. Не е възможно да няма такива хора, оптимист съм. Ние българите трябва да положим усилия и да ги намерим!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*