Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Приходи няма, план Б- също!

Докато ГЕРБ-правителството се занимава с арести, белезници, национализиране на електроразпределителни дружества и прочие ПР мероприятия излязоха предварителните данни за приходите за първото тримесечие. Картината е лоша и вече се очертава като тенденция.

Съгласно плана на МФ, основан на Закона за държавния бюджет през януари са планирани приходи от 1560 милиона лева, а са събрани 1 234 милиона лева. За февруари е 946 милиона лева, а събрани 548 милиона лева. За март планирани 1 399 милиона лева, събрани 947 милиона лева.

Общо за тримесечието недосъбрани 1 176 милиона лева. Огромна сума, помислете колко проблеми биха могли да се решат с нея. Помислете и какво би станало за цялата година, ако се продължава по същия начин. А според мен ще се продължава дори в още по-бързи темпове. Слаб министър, немотивирана приходна администрация, цъфтяща контрабанда и ДДС измами, продължаваща корупция.

Затова давайте бързо план Б. И започнете със смяна на министъра на финансите и на целия му екип. Може да е слънчицето на Борисов, но държавното управление е друга работа.

Категория: Блог
 • Красимир Недков казва:

  Господин Кадиев, какво конкретно предлагате? На някои сарказмът Ви може би прави впечатление, но като цяло е самоцелен и безмислен, защото не предлагате конкретна инициатива.

 • blag009 казва:

  Г-н Кадиев, как ще коментирате следното изказване на :
  – „Вчера финансовият министър Симеон Дянков е информирал ЕК и Европейската централна банка, че българското правителство се ориентира към ревизия на бюджетите за 2008-а и 2009-а г.
  Не се налага промяна на бюджета за 2010 г.
  Ревизията няма да се отрази върху бюджет 2010 и превителството ще направи всичко възможно да задържи дефицита през тази година под 3%, както е според маахстрихските критерии“.
  Във Вашият благ Ви питах:
  -Вярно ли , че г-н Орешарски и нарушавал НАД 700 пъти бюджета през 2008 г.?
  Каквото и ДА ми пишете, поне до края на ЮНИ, бат Бойко ШЪ се оправдава с:
  – „Слаб министър, немотивирана приходна администрация, цъфтяща контрабанда и ДДС измами, продължаваща корупция“. За правителството на Станишев. Не забравайте, ЕВРОПА сочеше правителството на премиера Станишев, като най-крадливото и спря отпускането на ПАРИ по ВСИЧКИ програми!
  Хей така за протокола, говори се са ДВА МИЛИАРДА и ПОЛОВИНА разходи които правителството на бат Бойко … ПОЧТИ до Нова Година, не е било запознато? Мдааа дори да не е вярно, АКО правитеството направи РЕВИЗИЯ за бюджет 2008-2009 г. и открие НЕЩО нередно, все пак Сметната Палата излезе с подобен доклад…кво ШЪ окате?
  Иначе в момента тече план Б, белезници на корумпираното правителство на БСП, во главе с Серегейчо … СЛЪНЦЕТО на БСП???
  Бъдете Здрав
  Кибик Блаже

 • Йордан Спасов казва:

  Защо загубихме София?

  http://www.zashtozagubihmesofia.hit.bg

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*