Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Прощален бал на столичните котараци организира кандидатът на Коалиция за България за кмет на София Георги Кадиев

Кандидатът за кмет на БСП Гоерги Кадиев, покани в ресторант РУИНИ на Прощален бал столичните котараци. Млади котараци посрещаха гостите на входа със шпалир от чадъри в различни цветове, символи на политическите чадъри и закрила над кръгът „Котараците”. За тези, които не си носеха котешките маски, услужливи момичета и момчета им подаваха така необходимият за Бала атрибут, защото вътре се допускаха само хора с маски на котараци.

Още на входа всеки гост бе посрещнат от зареден бар с бира и минерална вода с уточняващия надпис „За котараците бирата е безплатна, за останалите – вода”. Така всеки, който влизаше получаваше своето – едни бира, други по една студена вода. Действието на Прощалния бал се разви в подходящо украсена зала напомняща на книга на Набоков. На стените се кипреха котарачешки плакати, които уведомяваха: „София 2009 – столицата с най-разбити улици в Европа”, „Котарашко верою: по добре крадлив и богат, отколкото честен и беден”, „Пръскащите тротоарни плочки – визитна картичка на нашия град“, „Дупки запушваме всякакви! Всяка улична дупка – по три пъти в година”, „Кому софийска вода, а кому студена ….”.

Точно в 19:00 удари началния час на Прощалното тържество и котарака конферансие поздрави всички котки и котарани, като изпрати сред тях и една красива „мацка” да раздава, за последно от безплатната вита софийска баница: „Наздраве, бързайте, братя, за халбите! Лимитирано количество, да знаете. Всеки момент тук ще дойде един кандидат за кмет, който е обявил война на котешкото ни царство край общинската баница!”, след което направи кратка ретроспекция, на „котешките” успехи в София през последните 20 години.

В този момент дойде кандидатът за кмет Гоерги Кадиев и пожела на котараците да се забавляват за последно, защото той като стане кмет ще се затворят политическите чадъри, и за да потвърдят думите му, всички опънати из залата, над котараците разноцветни чадъри се затвориха. Кадиев добави, че ако на 15ти спечели доверието на столичани маските в общината ще паднат и призова и всички котараци в залата да свалят своите маски. Така паднаха котешките маски и прощалния бал продължи, като официалните гости вече не се притесняваха, че са единствените без маски в ресторанта. Сред гостите, извън маскираните котараци, самите себе си бяха: председателя на БСП София – Румен Овчаров, общинските съветници Жельо Бойчев, Гергана Алексова, Росен Малинов, Калоян Паргов, Юлия Спасова и депутатът Петър Курумбашев.

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*