Георги Кадиев

Имаме право на промяна

София- в будна кома…

Днес на заседание на СОС без никакви угризения гласувах против бюджет София 2010. Против гласува и цялата група на БСП, очертавайки се така като единствена опозиция в Столичния общински съвет. Всички останали подкрепих бюджета, само НДСВ гласува  „шарено“- единият им съветник подкрепи, другият се въздържа.

Гласувах против, защото бюджетът е скучен, безмислен и ненужен. Отбиване на номера… Като изключим метрото и завода за боклук, друго в него няма. И няма да се запомни с нищо.  Освен с това, че поддържа София в будна кома, колкото да не спрат съвсем жизнените й функции.

Какво правим с паркингите например, където сме предвидили пари за проектиране на едва 3000 паркоместа- и това при 1 милион регисстрирани автомобили в София? Какво правим с детските градини, където довършваме детски градини за 1900 места, но не започваме проектиране на нищо ново. А програмата на Фандъкова обещаваше 6000 места- единствената цифра, спомената в нея… Къде е зеления град, като направихмо по напълно корупционен начин от Софияленд офис-сгради, и преустроихме за строителство западната част на Западен парк? Къде са четирите нови парка, които щяхме да строим- парк Възраждане, в Орландовци, в Дружба и парк Лебеда в Красно село? Какъв масов спорт, като в бюджета сме предвидили по 70 стотинки на човек? Какво общинско здравеопазване, като за апаратура на 4 болници имаме 1.4 млн лева? Нито лев за ремонт на училища и детски градини, освен тоалетните на две училища, изпросени в посления момент. Нито лев за ново за осветление, за сигурност, за намаляване на шума, за енергийна ефективност, за подобряване на средата, за подлезите, за нов музей, за нова пешеходна зона, нови знакови сгради на столицата, за нов парк на градския транспорт, за бездомните кучета, за пълния ремонт на зоологическата градина, увеселителни паркове за децата. Вероятно всеки от вас може да продължи до безкрай. И това не е просто черногледство. В края на краищата, годините минават, няма да живеем с орлите- искаме нещата да се случват сега. 4 години ГЕРБ управлява, две от тях с пълно мнозинство и в общинския съвет- да сте видели някаква качествена промяна?

Аз не съм. Ето затова гласувах против. За да излязат от будната кома.

Категория: Блог
 • ch3mical казва:

  Не, абсолютно не съм свидетел на някаква осезаема промяна! Подкрепям гласуването против!!!

 • безпартиен казва:

  Кадиев,по принзип може и да си прав,но не си коректен батко! В тази опоскана ,благодарение на ТВОЯТА партия държавичка,какво да се случи?! Нищо хубаво не чакам да се случи в България.Вече съм на 50 и кусур години и се нагледах и на ония „преди“ ,където работихме точно залудо, и на тия сега от последните 20 г. и се тая! Само се моля едно- да не стане много по-лошо,но като Ви гледам всичките т. нар.български политици що отбор юнаци сте, тръпки ме побиват и съжалявам хиляди пъти ,че съм се родил тук.БСП имате един голям проблем,който докато не го решите,НИКОГА ПОВЕЧЕ не мога да Ви имам доверие: трябва до махнете първите 2 букви от наименованието си,защото не сте нито българска,а още по-малко пък социалистическа. Може да остане само ПАРТИЯТА и всички ще Ви знаят кои сте и що сте,как си бехте открай време – партийци. Хайде със здраве.

 • petyr казва:

  „В тази опоскана ,благодарение на ТВОЯТА партия държавичка,какво да се случи?!“

  и ти ли, „батко“, само голословиш? Без никакви конкретни доказателства! Не се ли замисляш?

  г-н Кадиев, очевидно сте свястен човек, оставете тая политика, запазате СЕБЕ си, има и други начини човек да се чувства полезен

  поздрави

 • kokaly казва:

  Бихте ли ни осведомили, къде по дяволите отиват в такъв случай 1,3 Милиарда лева?

 • pppapppa казва:

  другарю Кадиев, гласували сте така заюото инак ще ви бият шута

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*