Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Стенограма на един разговор с Бареков в бТВ

Успя ли БСП да защити принципите си в Бюджет 2008?

Георги Кадиев, бивш зам.-министър на финансите и член на Висшия съвет на БСП, в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ

Водещ: Успя ли Българската социалистическа партия /БСП/ да защити принципите си в Бюджет 2008, това е темата, с която поканихме Георги Кадиев. Днес сутрешният печат донякъде ще промени темата на нашия разговор заради едно разследване на вестник “Стандарт”, което днес може да бъде прочетено и заради интервюто, което дава един от червените европейски депутати Илиана Йотова пред в. “Труд”. Така или иначе гост на нашето предаване е Георги Кадиев, определян често от медиите като червеното юпи. Добро утро.
Георги Кадиев: Добро утро.
Водещ: Заради разследването на “Стандарт” почвам от темата за юпито. Обижда ли ви това, че сте червено юпи?
Георги Кадиев: Не, никога не ме е обиждало, но не съм го и приемал, тъй като юпи в моите разбирания е нещо по-друго. Обикновено млади хора, доста консуматорски настроени, ползващи се от най-скъпите коли, работещи обикновено в инвестиционни банки. Аз не съм такъв.
Водещ: Има ли нещо общо между червените юпита и жълтите юпита?
Георги Кадиев: Аз не познавам червени юпита, пък и жълтите юпита са…
Водещ: Както вас ви споменават като червено юпи, аз започнах от там.
Георги Кадиев: Дори и жълтите юпита са силно преувеличени като юпита, най-малкото и заради чисто възрастовата граница. Юпи е обикновено човек между 20 и 25 години.
Водещ: Вестник “Стандарт” днес прави едно разследване по темата с хазарта, нещо като опашка на тази тема, което на практика вкара в конфликт, ако щете, дори на личностно ниво и вас и г-н Васил Божков. Това разследване наподобява едно разследване преди години, включително и на жълтите юпита, за опитите, с които те се опитаха да приватизират “Булгартабак” неуспешно. Четохте ли го това разследване, знаете ли за какво става дума?
Георги Кадиев: Не, не съм го чел, но чух в прегледа на печата за какво става въпрос.
Водещ: С няколко думи вестникът задава реторичния въпрос или скрития въпрос, както го нарича, кой печели, когато Васил Божков губи от темата с хазарта и отговаря, че това са т. нар. червени барони. Между другото спомняте ли си кога червените барони бяха за последен път на сцената в медиите?
Георги Кадиев: Не, не си спомням.
Водещ: 1995 година във в. “Дума”
Георги Кадиев: Тогава бяха червени мобифони, ако не се лъжа.
Водещ: Червените мобифони вървяха с червените барони заедно. Според това разследване червените барони печелят от факта, че ще вкарат хазарта чрез Закона за хазарта в сивия сектор, в който вече се въртят 600 млн. лв. Този сив сектор ще обслужва именно червените барони, които с тези пари ще финансират донякъде и червената партия, която губи поддръжници. Вие сте ключова фигура според това разследване с фирмите, които притежавате в областта на компютърния бизнес и затова сте станал острие на атаката срещу Закона за хазарта. Имате ли фирма, която се нарича “Глобал Кадиев” и се занимава с интернет, интернет технологии.
Георги Кадиев: Да се занимава с интернет е нещо толкова нормално, че трябва да уточним за какво става въпрос. Фирмата се казва “Кадиев глобал”, а не “Глобал Кадиев”. Моя собственост е, създадена е 2004 г.. В нея работят около 30 души и се занимават с макроикономически анализи и ако отидете на…
Водещ: Т.е.тя работи в момента.
Георги Кадиев:Да, продължава да работи, има офиси в няколко държави. Прави анализи за около 40 държави. Ако отидете на www.ceemarketwach.com , СЕE като Central and Eastern Europe, ще видите всичко това, което тя произвежда. По никакъв начин няма допирателна точка с хазарта, тя произвежда новини и анализи.
Водещ: Според факт в това разследване юпито Кадиев има ноу-хау и необходимите контакти от трудовата си дейност в Euromoney Рublishing Inc. като мениджър на структура “Интернет секюритис” и изпълнителен директор на структурата “Интелинюз”. Това отговаря ли на истината? Това са фактите, които “Стандарт” пише.
Георги Кадиев: Да, точно така. “Интелинюз” е сървиз, който аз създадох за американската фирма “Интернет секюритис”, която отново се занимава с икономическа информация, която от своя страна е собственост на Euromoney Рublishing Inc., както вие казахте. А Euromoney е световен концерн, включен в индекса FTSE 250 на лондонската борса. И това фирмата, която даде на Милен Велчев примерно през 2002 г. званието Министър на годината, ако си спомняте. Така че ако си мислите, че…
Водещ: Има връзка между червените и жълтите юпита, знаех си аз.
Георги Кадиев: Не, по никакъв начин. Там нещата така са сложени – в Euromoney има около 300 фирми, които са вътре в холдинга, които се занимават с различни видове публикации, било то юридически, икономически, организации на конференции и т.н. Но има много силно разграничение кой какво прави, т.нар. китайска стена. Аз по никакъв начин не съм имал допирателна с екипа, който е преценявал кои са министрите, които да бъдат наградени.
Водещ: Да де, ама все пак това са два факта, които като бъдат свързани сега ще предизвикат голям интерес, че точно Euromoney дават наградата на Милен Велчев. Така или иначе има ли в този холдинг фирми, които се занимават със залагания.
Георги Кадиев: Не, в никакъв случай, не. Това е публична компания, качена на лондонската борса, огромна, занимаваща се издателска дейност и организация на конференции.
Водещ: Т.е. фактите от това разследване отговарят, но вие не смятате, че тези факти водят до това, че имате личен интерес в нелегалните залагания.
Георги Кадиев: Ако мислите, че фактът, че човек се занимава примерно с икономически анализи, които се разпространяват по интернет, автоматично го прави някакъв играч на интернет онлайн игри… според мен няма никаква връзка. Единствената връзка е това, че ползваме интернет и едните и другите, но интернет ползва всеки.
Водещ: А има ли според вас някакъв интерес голям в БСП спрямо хазарта и хай-вече спрямо нелегалния хазарт? Тук основната теза е, че вие нали юпито Георги Кадиев е острие на една атака, която всъщност е атака на части от БСП да се вземат приходите от нелегалния хазарт, за да се финансира партията
Георги Кадиев: Това са пълни глупости и статията като слушам сега ми се струва доста поръчково написана. Първо, силно съм скептичен към цифрата 600 млн. лв. в нелегалния хазарт.
Водещ: Това беше някакъв доклад, който излезе от ГДБОП и МВР.
Георги Кадиев: Този доклад е от МВР, но бих искал да го видя и да видя начина, по-който са ги оценили, защото в крайна сметка това…
Водещ: Защото така ще излезе, че на практика МВР някаква поръчка изпълнява в случая.
Георги Кадиев: Не, не знам. Би трябвало да излязат и да покажат методиката, по която оценяват колко е сумата. И в крайна сметка, ако държавата иска да забрани този хазарт или да го ограничи, има достатъчно начини да го направи. Може да блокирате интернет сайтове, може да забраните плащанията през кредитни карти към тях.
Водещ: Да де, ама никой не го прави. Възможно ли е МВР да изпълнява някаква поръчка в случая?
Георги Кадиев: Нямам представа. Не, съмнявам се в това нещо. По-скоро си мисля, че са ползвали аналогични данни, гледайки колко е официалният пазар, са преценили, че черният пазар или сивият пазар е приблизително толкова. А официалният наистина е около 700 млн. лв.
Водещ: А възможно ли е всъщност т.нар. червени барони да влизат в открит конфликт вече с бизнесмени от калибъра на Васил Божков, все пак за да потърсят финансиране на партията или пък по някакъв начин да облагодетелстват сивата икономика в страната?
Георги Кадиев: Не, не мисля. Първо искам две неща да изясним. Първата теза беше, че БСП е тази, която иска да “оправи” хазарта и да намали данъците на Божков. Аз съм бил поне на три-четири заседания на Съвета по икономическа и социална политика към Висшия съвет на БСП и дума не е ставало за хазарт, когато сме говорили за данъци. Това беше идея на Министерството на финансите. И втората теза, която разви г-н Божков беше, че БСП искала да унищожи хазарта, както унищожила банките 1995 г., което е…
Водещ: Това беше тезата, че БСП винаги, когато е на власт, руши и ликвидира по един сектор. 1995 г. по времето на червените барони – банките, сега 2007 г. – хазарта. По-скоро легалния хазарт.
Георги Кадиев: Мисля, че г-н Божков силно се надценява, че БСП чак толкова се е концентрирала в него. И второ, аз не виждам по никакъв начин да се руши хазартът. Оборотите им за тази година са нараснали са 30 %. Къде виждате тази сива икономика, как чак толкова ги тласкаме в сивия сектор?
Водещ: Добре де, не означава ли,че ако една тема не е дискутирана на вътрешнопартиен форум на БСП, че БСП не стои зад една такава идея?
Георги Кадиев: Абсолютно. И фактът, че БСП в…
Водещ: Т.е каквото се дискутира в БСП, това е на БСП позицията.
Георги Кадиев: Да. Аз ви казах, на тези разговори за данъци не е станало и дума за хазарт. Очевидно, че г-н Орешарски е преценил, че иска да го прокара като идея на Министерството на финансите.
Водещ: Защо толкова лично реагирахте в този конфликт? Вие бяхте единственият човек в БСП, който на практика превърна тази тема, темата за хазарта в лична война, ще го кажа, с г-н Божков, предвид и вашата статия във в. “24 часа” за това, че той ви е посещавал и т.н.
Георги Кадиев: Не, нищо лично. Просто искам България да има нормална данъчна политика. Когато седнат и обсъдят, аз нямам нищо против това да се намалят и данъците за хазарта, ако държавата прецени, че това е нейната политика.
Водещ: Тя беше преценила, вие показахте позиция против.
Георги Кадиев: Не, не беше преценила. Беше преценило Министерството на финансите, изкарвайки го в предвидените промени в Закона за корпоративно подоходно облагане. Никой не го е обсъждал. И както виждате, сега след като се обсъди, то падна от бюджетна комисия, и в зала също ще бъде подкрепено това да не се случи.
Водещ: Но вие нямаше да имате нищо против, ако тази тема беше дискутирана в рамките на…
Георги Кадиев: Аз имам много против, когато два месеца един екип в Министерството на финансите прави Закон за корпоративно подоходно облагане, обмисля го от всички страни, което се случи в края на 2006 г., обмисля различните ставки, политики вътре. В един момент влиза един човек на министерството, 15 минути по-късно излиза с друг данък. Извинявайте, но това не е данъчна политика. Това демотивира абсолютно всички служители надолу включително и мен, и аз го изразих с акта на оставката си.
Водещ: Добре, но прекалено много лични неща се събират. Първо, вие лично приехте тази битка, второ, днес това разследване, журналистическо, показва някакъв личен интерес наистина ли тук не става въпрос за някаква лична битка с Васил Божков.
Георги Кадиев: Никакъв. Какъв личен интерес за това, че имам фирма, която се занимава с икономически анализи? Къде е моят личен интерес в хазарта? Имал съм ноу хау-то… Ноу хау-то е изключително сериозно за хазарта. Това не е нещо, което аз, правейки един сайт някъде, изведнъж имам ноу-хау за хазарта. Това са абсолютни глупости. Освен това вътре във фирма “Еврофутбол”, която управлява хазарта, има един много сериозен инвеститор – гръцката “Интралот”, които наистина има ноу хау-то, те имат 49 %, които наистина ръководят лотарии от Чили до Филипините. По какъв начин бих могъл аз да се конкурирма с тях?
Водещ: Добре, ами ако е тогава така, защо през цялото време се твърдеше, че този закон се прави за един човек, след като има такъв друг инвеститор в този бизнес? А между другото самият г-н Божков отрече да има кой знае какви интереси в хазарта.
Георги Кадиев: Той имаше 51 % миналата година. Ако ги е продал сега, би трябвало да го питате, на кого ги е продал и кой е собственикът. Според мен все още собственикът си е абсолютно същият.
Водещ: Притеснява ли ви тази публикация в “Стандарт” днес, че по някакъв начин ще…
Георги Кадиев: Не, в края на краищата има си приходна администрация, да влезе, да види какво прави фирмата, да види с кои фирми са договорите. Извинявайте, но фирмите, на които продаваме нашата информация са най-големите банки в света. За какъв хазарт говорим?
Водещ: Има ли в БСП червени барони 2007 г.?
Георги Кадиев: Аз поне не ги виждам.
Водещ: Логиката е, че те са леко невидими, защото вие казахте, че дискусиите в БСП се провеждат в рамките на БСП, но след това става нещо друго. Логиката е,че ако тези червени барони ги има, повлияват извън дискусиите, че техният плод се вижда на друго място. Това не е точно в рамките на партиен форум на БСП.
Георги Кадиев: Аз не виждам червени барони. Възможно е и да има, но аз поне не съм ги видял. В крайна сметка има си места, където се правят тези дискусии. Това е Съветът за социално-икономическа политика към Висшия съвет на БСП и там се обсъждат всички данъчни закони, там се обсъжда бюджета, там се прави политиката на БСП по определени данъци.
Водещ: БСП прави ли политиката, която иска да прави и която отговаря на принципите на БСП?
Георги Кадиев: Вижте, аз съм един от хората, които са противници на полския данък примерно. Така и не разбрах кое чак толкова го наложи. Тезата, че това изсветлява доходи, и хора, които не ги декларират, ще ги изкарат на светло, е правилна теза. Само че не е задължително данъкът да е плосък заради нея. Хората изкарват приходите си на светло, когато данъците са ниски, а не непременно плоски. Спокойно можеше да го направите примерно 8 % и12 %, а не една плоска ставка от 10 %.
Водещ: Т.е. това е един пункт, по който БСП също не наложи своите виждания в управлението на България?
Георги Кадиев: Има една логика в данъка на физическото лице и тя е, ако искате да защитите тези, които са с по-ниски доходи, първо да сложите необлагаем минимум и второ да сложите прогресивна скала, като по-ниските доходи ги облагате с по-ниска ставка. Ние нарушихме за съжаление и двете /…/
Водещ: Това, което направи БСП ощети ли нейните избиратели?
Георги Кадиев: Ощети хората с доходи до 430 лв. Дали те са нейни избиратели малко съм скептичен, тъй като те последните години се люшкат от една партия към друга.
Водещ: Бедничките хора. Е кой гласува за БСП тогава, богатите ли гласуват за БСП?
Георги Кадиев: Според мен от всички слоеве гласуват.
Водещ: И червените барони също, ако смятаме, че това са богатите, които дърпат конците.
Георги Кадиев: Ако ги има, сигурно и те, да.
Водещ: Четохте ли днес интервюто на Илиана Йотова?
Георги Кадиев: Не, не съм го чел. Вие…
Водещ: Ще ви разкажа всичко.
Георги Кадиев: Сутрин рано се занимавам с децата, които се готвят за училище.
Водещ: Илиана Йотова днес развива тезата за слабостта на премиера, който възстановява на работа зам.-министър от ДПС, в случая г-н Пеевски, но след това отрича, че това е негово решение. Тя го нарича слабост. Съгласен ли сте с тази оценка?
Георги Кадиев: За мен беше странно това възстановяване, защото би трябвало тогава да възстанови и Корнелия Нинова.
Водещ: Същото казва Илиана Йотова и Румен Овчаров.
Георги Кадиев: Абсолютно права е. Което, иначе сигналът, който изпращаме какъв е – ДПС се грижи за своите кадри, БСП не се грижи. Не може така, просто не може.
Водещ: Трябва ли наистина премиерът Станишев сега да възстанови при това положение г-н Овчаров и г-жа Нинова?
Георги Кадиев: За г-н Овчаров е малко по-сложно, тъй като там вече е чисто политически въпросът. Докато при Корнелия Нинова беше технически. Имате двама…
Водещ: Не съм съгласен с вас, защото какво означава политически. В края на краищата всичко е една юридическа рамка на края. Едни голи факти.
Георги Кадиев: Според мен обяснението, че…
Водещ: Върху г-н Пеевски също бяха излети кофи с мастило, както и срещу г-н Овчаров.
Георги Кадиев: Така, беше прекратено следствието срещу него. Срещу Корнелия Нинова и Румен Овчаров не знам дали е било прекратено. Но при всички положения…
Водещ: При положение, че бъде прекратено, да речем, така да разсъждаваме.
Георги Кадиев: Премиерът да прецени. В края на краищата за това е сложен там, да взима решения.
Водещ: Той каза, че за това решение е повлияло ДПС на практика.
Георги Кадиев: За това е повлияло ДПС, за другото би трябвало да повлияе БСП.
Водещ: И вие какво смятате като човек от БСП?
Георги Кадиев: Ако бъде прекратено следствието е логично да бъде възстановена Корнелия Нинова.
Водещ: Корнелия Нинова.
Георги Кадиев: За Румен Овчаров пак ви казвам, че там вече въпросът е на доверие между премиер и министър. Там е малко по-сложно.
Водещ: Скептичен сте.
Георги Кадиев: Не, че съм скептичен. Не знам дали връщането на зад е правилният ход.
Водещ: Кой управлява тогава държавата? Като гледам това, което сега говорите за възстановяването на министри, това, което говорите за данъка, за плоския данък, кой взима решенията? Вие в БСП събирате един форум, говорите си ги нещата, след това съвсем друго излиза?
Георги Кадиев: Не, когато се събрахме в БСП на форума имаше няколко гласове “против” плоския данък, но имаше и гласове “за” плоския данък. И в крайна сметка надделя мнението “за” плоския данък.
Водещ: Отговарят ли плоският данък на принципите на БСП като лява и социалистическа партия?
Георги Кадиев: Според мен и според повечето хора не, като някои твърдят, че в конкретната обстановка плоският данък е по-добрият вариант. Аз продължавам да считам, че един нисък данък, но не плосък, а прогресивен, би било също добър вариант.
Водещ: Все си мисля, че тази тема за хазарта, която беше доста преекспонирана в медиите, помогна на БСП по-лесно да преглътнат поне медиите и избирателите темата за плоския данък? Защо? Защото един месец говорихме за хазарта, а не за плоския данък.
Георги Кадиев: Да, и говорихме за…
Водещ: А нещата бяха тръгнали към плоския данък.
Георги Кадиев: … и говорихме за това как Васил Божков не бил идвал при мен, нали така?
Водещ: Или примерно, истината ли казахте тогава?
Георги Кадиев: Да. Спомняте ли си какво каза Васил Божков, че: “Излезте на улицата и питайте 20 човека дали харесват политиците?”. Аз ви предлагам излезте на улицата, ето аз съм политик и казвам, че той е бил при мен, той е бизнесмен и твърди, че не е бил. Излезте на улицата и питайте 20 човека.
Водещ: Какво да ги питам – дали са били свидетели?
Георги Кадиев: На кого вярват от нас двамата.
Водещ: Но това е абсурдно, г-н Кадиев, абсурд, 20 човека. Трябва да питаме някой, който примерно е бил свидетел на подобна сцена или не. Като не е бил как? Сега мен да ме питате, срещате ме на улицата и ме питате – не съм видял, но знам какво казвате, вие и какво казва г-н Божков.
Георги Кадиев: Има поне десет човека, които са видели. Или най-елементарното обадете се на бившата ми секретарка, Виолета се казва, ще ви дам телефона, питайте я, тя беше първият човек, който посрещна г-н Божков.
Водещ: Вие готов ли сте да седнете на детектора на лъжата, не само заради това твърдение, но и заради тази публикация въобще имате ли…
Георги Кадиев: Никакъв проблем няма.
Водещ: А не е ли прекалено лична тази битка наистина, не стана ли прекалено лична тази битка между вас и г-н Божков и между БСП и между него, не се ли /…/.
Георги Кадиев: Нямам никакви допирни точки с г-н Божков, освен този случай с хазарта.
Водещ: Според тази публикация би трябвало да имате, защото един вид сте конкуренти на хазартното поприще, едва ли не?
Георги Кадиев: Аз конкуренция с него на хазартно поприще?
Водещ: Поне според публикацията е така.
Георги Кадиев: По никакъв начин не съм се занимавал с хазарт никога. Не е вярно и това, че тласкам бизнесът към сивия сектор с високи данъци, за да мога аз след това да чрез някаква фирма, регистрирана в Хонг Конг примерно да си направя интернет залагания. Това е конспиративно мислене, което е извън моите разбирания.
Водещ: А има ли подобни идеи в БСП?
Георги Кадиев: Не, няма подобни идеи.
Водещ: Така наречените червени барони?
Георги Кадиев: Не, първо пак ви казвам по никакъв начин бизнесът на Васил Божков не е пострадал чак толкова много от тази висока ставка. Ръстът на приходите е 30 %. Ако бяхме забелязали, че върви надолу, че не се развива, все пак ние сме нормална държава и се грижим за интересите на нашите бизнесмени, включително и за неговите интереси, тогава щяхме да помислим за друга ставка. В момента аз не виждам никаква необходимост, абсолютно никаква да се променя каквото и да е в хазарта. Бизнесът не е застрашен по никакъв начин и не вярвам и на това, че е изтласкван в сивия сектор.
Водещ: Използва ли БСП темата с хазарта, за да така да прикрие други теми, свързани с Бюджет 2008?
Георги Кадиев: Аз не съм ги използвал.
Водещ: Ето примерно темата за плоския данък не се състоя като разговор като че ли?
Георги Кадиев: Тя беше решена още юли месец на едно заседание в Евксиноград, ако не се лъжа, когато излязоха тримата лидери и казаха, че ще има плосък данък. Така че ние сега и да говорим и да не говорим вероятността да се промени нещо не беше много голяма.
Водещ: Кой взима решенията в БСП?
Георги Кадиев: Зависи от решенията.
Водещ: Тези, свързани с най-важните неща в държавата, с глобалната политика, с бюджета, с коалициите, със смяната на министри?
Георги Кадиев: Изпълнителното бюро, предполагам, председателят на партията, голяма част от най-важните решения минават и през Висш съвет на БСП.
Водещ: Има ли конфликти в БСП между хора, които примерно са хора на президента Първанов, хора, които са примерно от кръга на г-н Румен Овчаров, вярно ли е всичко това, което излиза в медиите, конфликти?
Георги Кадиев: Аз не съм човекът, който трябва да…
Водещ: Знам, че е така, но все пак.
Георги Кадиев: … да давам мнение за БСП, все пак съм само от две години в нея и не познавам механизмите чак толкова добре.
Водещ: И все пак нещата вече стават все по-ярки и по-ярки.
Георги Кадиев: Сега очевидно има хора, които мислят по различен начин, някои от тях са групирани в различни групи. Нормално е, все пак това е голяма партия, в която ако всички мислеха абсолютно еднакво, щеше да е ненормално.
Водещ: Има ли сблъсък на икономически интереси вътре в БСП, на икономически лобита?
Георги Кадиев: Дори и да има, аз не го забелязвам, тъй като не участвам в нито едно икономическо лоби по никакъв начин, дори и за това за хазарта, в което се опитват да ме вкарат в момента.
Водещ: Погледнато от страни как изглеждат нещата, има ли такъв сблъсък на интереси, такъв конфликт на интереси?
Георги Кадиев: Икономически не знам, по-скоро има така сблъсък на интереси за политическо влияние.
Водещ: Между кой и кой?
Георги Кадиев: Примерно при определени кадрови решения между различни групи вътре и различни партии.
Водещ: Защото нещата както днес примерно са описани в печата изглеждат доста страшничко, ако е вярно?
Георги Кадиев: Страшничко.
Водещ: Включително и това, което г-жа Илиана Йотова каза и това, което вие казахте, че ще трябва премиерът Станишев да възстанови сега, след като е възстановил зам.-министър от ДСП, и своите министри от БСП.
Георги Кадиев: Аз казах, че сигналът, който изпращаме е грешен, защото би трябвало да се грижим за кадрите си, освен разбира се те не са уличени в престъпления, за което…
Водещ: Какъв ще е резултатът за БСП след година-две на парламентарните избори, както вървят нещата според вас?
Георги Кадиев: Надявам се да се стегнем и да прокараме няколко чисто политически решения, които не са от интерес на коалиционните партньори, но са в интерес на БСП.
Водещ: Но сега, както вървят те, да речем преди да са се случили тези добрини, които смятате, че могат да станат.
Георги Кадиев: Не говоря даже за добрини, а за някаква нормална политика. Ако нещата останат по начина, по който сега вървят, не съм голям оптимист.
Водещ: Катастрофални ли ще бъдат резултатите?
Георги Кадиев: Не, не мисля, в никакъв случай, но дори и последните два избора показаха, че БСП е втора политическа сила като общ брой гласове, така че най-вероятно и ще си останем втора. А нашата цел в крайна сметка е да бъдем първа политическа сила.
Водещ: Добре, благодаря на Георги Кадиев за това интервю. Темата е: Принципите на БСП и Бюджет 2008 като че ли беше изместен от разследването на стандарти от интервюто на Илиана Йотова. Така или иначе Георги Кадиев смята като Илиана Йотова, че било редно премиерът Станишев сега да възстанови Корнелия Нинова на работа, при положение, че е върнат зам.-министър от ДПС. Не отрича фактите Георги Кадиев, изнесени в “Стандарт”, но не смята, че тези факти показват, че той има интереси в хазартния бизнес. По темата за червените барони, които се връщат на сцената 12 години по-късно няма мнение на практика. Така завършваме като есенция това интервю. Тема, която може да бъде и тема с продължение.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*