Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Топлофикация продължава да затъва

Сезонът за Топлофикация свърши, появи се и официален отчет за първото тримесечие на годината.

Задълженията на Топлофикация София вече са 585 млн лв като за една година нарастват с 25 млн. Текущите вземания на дружеството (570 млн) не могат да покрият задълженията на дружеството, което означава, че тя на практика няма как да изплати дълговете си. И вместо постепенно да се измъква, Топлофикация продължава да затъва като за последната година приходите на дружеството са нараснали с 10,8%, а разходите – с 21,5%.

Само за една година текущите вземания на дружеството са се увеличили със 76 млн лв и всички най-големи длъжници са общински или държавни дружества и институции. Можете да ги видите в таблицата. Най-неприятното е, че големите длъжници са почти само държавни и общински ведомства и фирми. Столична община не плаща задълженията си към Столичен Автотранспорт, съответно те не плащат към Топлофикация, и така в омагьосан кръг. Да не говорим, че кметът Фандъкова никога няма да посмее да си поиска парите от МВР например, нали Цветанов ѝ е партиен шеф.

Топлофикация няма да се оправи, докато не започне да събира парите си, докато не намали до минимум корупцията по обществени поръчки и докато не се разбере с държавата по повод задълженията към Булгаргаз, които вече са 228,5 млн лева.

Гответе се за следващия сезон…

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*