Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Три въпроса около едно интервю на С. Станишев

Не е лошо да прочетете интервюто на Сергей Станишев в „24 часа“ от 24 юли 2010. Знам, че днес е събота, знам, че е лято, знам и че ви е писнало от политика и вероятно и от БСП. Но все пак то е интересно, има за всекиго по нещо, а има и доста недоизказани неща. И понеже не обичам някой да каже „а“, а да не иска да каже „б“, ги поставих на заседанието на НС на БСП.

Ето и трите ми въпроса:

– в интервюто Станишев казва за пореден път, че хора от ръководството на БСП са се договаряли с Борисов преди и след изборите през юли 2009. Аз съм в това ръководство и нямам никакво желание да бъда набутван в един кюп с който и да е друг, затова питам: кои са тези хора и за какво са се договаряли? Станишев казва, че е партиен човек и информацията си остава за него.  На мен обаче това не ми е достатъчно- след като ме обвиняваш по презумпция, бъди така добър да уточниш за кого става въпрос. Иначе всички сме виновни.

– на въпрос на журналистаСпоред изследване на МБМД 77 на сто от младите не вярват лично на вас, как ще ви припознаят тогава?„, Станишев отговаря „Попитайте г-жа Радева кой е поръчителят на това проучване. Аз знам кой е, но няма да ви кажа. Но имената могат да бъдат намерени в цифрите.“ И тъй като пак аз съм един от онези в цифрите и съответно съм заподозрян, моля да ми се отговори-кой е поръчителя? Георги Кадиев ли? Той ли е мръсникът, дето хем се договаря с Борисов, хем поръчва на Мира Радева, хем иска да става председател на БСП, та даже и си позволява да го каже открито? Истински враг с партиен билет, как не сме го разконспирирали досега?

– на въпрос  „Изненада ли ви изборът на Георги Кадиев за кандидат за кмет на София толкова рано от софийската организация?“ Станишев отговаря с няколко изречения, между които и следнотоТова, което смути много хора при избора му е, че не е било обсъждано на градската конференция и не е правено допитване до членовете.“ Това не е вярно- беше обсъждано на градска конференция, беше гласувано. Преди това имаше номинации от няколко районни организации, имаше и пленум, на който се обсъжда. Имаше и обвинения, че не е имало редовни номинации, и аз поне 50 пъти казах- угодия няма, ако продължава да има съмнения по номинацията, оттеглям я и отиваме на вътрешнопартиен избор за кандидат за кмет на София. Само че тогава критикарите да са така добри да се явят, да не се бия сам със себе си като през лятото и есента на 2009. Иначе сме много силни да водим листи ако трябва и в Калъраш и Търну Мъгуреле, но като дойде време за мажоритарен избор- няма никой. Затова питам- ще ме дърпате ли още за опашката и да си оттеглям номинацията или ще се спрете?

Ето това бяха въпросите ми. Отговор не получих. Още една от причините да искам промяна в БСП. За да няма прах, мъгла и недоизказани неща.

Категория: Блог
 • Mariam казва:

  По-смешна детска реакция на уж зрял човек, нямаше как да сътворите г-н Кадиев! Държите се като ущипана госпожица…Ако искате да сте различен на какъвто се правите, не се дръжте като типичен член на тази партия, която въпреки възрастта си (119 г. живот) не демонстрира необходимата зрялост.. всеки задава въпроси, търси отговори, а нищо не прави! Та и вие така.. искате и кмет и председател на станете.. Крайно време е да определите някаква реалистична цел за да е успешна. Всичко друго е само помпане.. без никакво покритие.. Жалко.. по време на миналогодишната ви кампания, си бях изградила друго впечатление за вас..

 • slavov казва:

  Всеки политик носи отговорност за действията си, присъдата я произнася избирателят. Не си губете времето със Станишев, излишен труд, оставете го да изпие горчивата чаша до край.

 • Христина казва:

  Не смятам само заради изказването на Станишев да си оттегляте кандидатурата за кметския пост на София, за да му докажете нещо което вече се е случило, а самиятСтанишев, както винаги е проспал и не е разбрал…
  Станишев да си ходи там с червените автобуси да се „презарежда“ (явно е фен на „Матрицата“ и на Киану Рийвс)…
  Относно „…хора от ръководството на БСП са се договаряли с Борисов преди и след изборите през юли 2009.“ мога да кажа само едно, един единствен човек се позравяваше и прегръщаше в Парламента, наскоро, с Б.Борисов – С.Станишев (неотдавна попаднах на такава снимка публикувана във vesti.bg)?!?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*