Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Червен бойкот в Общината

Общинските съветници от БСП напуснаха днешното заседание на Столичния общински съвет, което започна 45 минути след обявения начален час.

Причината е вкарването на извънредна точка от дневния ред без обсъждане, което според „червените“ унижава местната власт.

Унизително е положението, при което се обсъждат в комисии проблеми и се вкарват без обсъждане в дневния ред на Столичния общинския съвет. Така се унижава местната власт и местното самоуправление, каза Георги Кадиев, напускайки пленарната зала скоро след началото на заседанието на СОС.

Червените съветници си тръгнаха въпреки поканата на председателя на СОС Елен Герджиков да останат, защото предстои обсъждането на важни точки.

Социалистите обясниха, че

напускането на заседанието е символичен акт срещу вкарването на точки в дневния ред „в 12 без 5“,

което според тях било запазена марка на ГЕРБ. Важните точки остават последни в дневния ред, когато вече са останали малко хора в залата, за да ги обсъждат и гласуват, обясниха „червените“.

Георги Кадиев съобщи още пред медиите, че тази сутрин е имало закрито заседание на икономическата комисия на Столичния общински съвет за състоянието на Общинска банка. Той не съобщи подробности, но единствено каза, че състоянието ѝ е тревожно.

Социалистът коментира, че от общинските съветници, които са участвали във въпросното закрито заседание, се е искало общинарите да гласуват оценките на имотите на Общината, които трябва да бъдат апортирани, като по този начин бъде увеличен капиталът на банката, както и да свикат Общо събрание на акционерите.

Именно решението за обсъждането на Общинска банка е вкарано в дневния ред в последния момент.

bnews 27.09.2012

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*