Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Честит празник на българските учители

Честит празник, уважаеми учители,

Отправям своите поздрави към хилядите столични учители в училищата и детските градини на София по случай Международния ден на учителя. Желая Ви здраве, хубави дни и любов, желая Ви да получавате искрено признание за Вашия труд.

Преди да съм политик, преди да съм кандидат за кмет на София, аз съм родител и гражданин на столицата. Благодарен съм за Вашата професионална всеотдайност, за Вашата доброжелателност и старание да учите и възпитавате децата ни. Вие им помагате да израстнат като честни и образовани хора, да осмислят и приемат като свои нравствените ценности на обществото. Учите ги да търсят истините за света, да си задават въпроси и да намират отговорите им, да се трудят и да ценят плодовете на труда – своя и на останалите.

Живеем в сложни времена. Предизвикателствата на ежедневието често поставят на изпитание способността ни да превъзмогваме затрудненията и да продължим напред. Съзнавам своята човешка и политическа отговорност, съзнавам необходимостта от подкрепа на столичното учителство от страна на общината, както и изключителната значимост на постигането на качествено образование.

Затова аз обещавам да работя за Вас:

  • за да имате по-добри условия на труд, достойно и мотивиращо заплащане, навременна и полезна безплатна квалификация;
  • за да има места в детските градини;
  • за да има занимания по спорт и по интереси в извънучебно време, финансирани от общински фондове;
  • за да са осветени и опазени дворовете на училища и детски градини, като общината отново поеме разходите за охрана на сградите;
  • за да могат младите столичани да събират сили в детски лагери, а не в прескъпи хотели;

Прекланям се пред Вас. В мое лице столичното учителство има верен приятел и помощник.

С уважение:

Георги Кадиев, кандидат за кмет на град София

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*