Георги Кадиев

Имаме право на промяна

“Абе, кретен такъв, какво по-нормално има да ходиш да си търсиш клиенти?!”

Заглавието е реплика на Бойко Борисов към мен по повод изявлението ми, че Цветелина Бориславова идва при мен, докато бях заместник-министър на финансите, за да иска Сибанк да оперира повече сметки на НАП в териториални данъчни дирекции.
Цветелина Бориславова наистина идва. Да я приема ме помоли Румен Овчаров. Ето ви двойния стандарт, в който обвиняват нас: докато Бойко Борисов плюе по Овчаров в някое предаване, спътничката в живота му използва Овчаров, за да „си търси клиенти“. Първите й думи като влезе бяха да наклепа БСП, че искало да й съсипе банката, защото загубила като клиенти няколко териториални данъчни дирекции. Наистина беше загубила Бургас и Варна, но по съвсем друга причина- просто бяхме решили да сменим всички обслужващи банки по места поради известни съмнения в корупционни практики. Потърпевши бяха всички банки.
Любопитно ми е дали предложените 7 % плосък данък на физически лица ще съвпадне с момента, в който г-жа Бориславова продаде акциите си в Сибанк? Или представителят за България на една от световните компании по офшорно планиране на данъци и автор на икономическата програма на ГЕРБ Стоян Мавродиев вече се е погрижил за въпроса?
Мутрата си е мутра дори и в целофан и в генералски пагони. Това е светоглед, начин на разбиране на света. Арогантен и просташки като изказ, милиционерски и самовлюбен като мисъл. Използващ всичко и всеки, за да „търси клиенти“.
Не се занимавайте с такива хора, те няма да станат други. Не се опитвайте да ги превъзпитавате или обучавате, тази кауза е загубена. Не задръствайте съдебната система с дела срещу тях. Тук има пропуснати епохи на човешко развитие.
Ако искате такъв кмет да ни управлява, нещо се е загубило в цялостната ни ценностна система. Ние всички сме нормални хора, имаме нормални деца, искаме нормален живот. Подобно отношение към опонента ти е за други времена, останали хилядолетия назад.
Просто ги накажете с вота си. Не ставайте техни клиенти.
Категория: Блог
  • Nikolay казва:

    не взимам отношение по ползаваните изрази, но невиждам каква е връзката м/у Борисов и това какво е правила приятелката му. дори не виждам нищо в изнесеното за което тя може д бъде упреквана. тя опита ли да ви корумпира? или да ви окаже натиск? от негово име? дори и да е така, каква е връзката с Борисов? и защо Овчаров си позволява подобна намеса?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*