Георги Кадиев

Имаме право на промяна

120 години Бузлуджа

Утре е празникът на Бузлуджа. Ще има хиляди хора, знамена, емоции и речи.

Много бих искал утре отново да тръгнем. По този начин и в тази посока, че след 120 години не само членовете на БСП, а България да си спомня този ден.

Днес битката не е за оцеляването на БСП, а е битка за България. И ако не успеем, предаваме тези, които преди 120 години са създали БСП.

Искам всеки един от нас да осъзнае историческото значение на този ден. Да не се оставяме да ни подведат, че става въпрос просто за едни избори. Защото сме изправени пред цивилизационен избор- дали идеалите, които изповядваме ще бъдат водещи в нашия живот или ще ги пренесем в жертва на кликата, която ни управлява.

В тази битка не е заложен само днешния ни ден. Заложен е утрешния ден на децата ни и бъдещето на България.

Аз ще имам своята малка част от тази битка, воден и пропит от тази мисъл. За мен загуба на 23 октомври е не загуба на избори, а загуба на личния избор в това какъв да е животът ни.

И нямам право да го позволя.

Категория: Блог
 • БИВШ БЕ-СЕ-ПИСТ казва:

  ГОСПОДИ, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ВСЯКА ИЗБОРНА БИТКА НА ВАШАТА ПАРТИЯ Е „БИТКА НА ЖИВОТ И СМЪРТ“ ???
  Я ДА ПРАВЕХТЕ ПОЛИТИКА ПРЕЗ ВРЕМЕНА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА БЕДНИЯ НАРОД – ДНЕШНАТА БИТКА НЯМАШЕ ДА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ.
  ВАШАТА ПАРТИЯ ЗАВИНАГИ ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРИ НА КОИ ХОРА Е ПАРТИЯ- НА БОГАТАШИТЕ КАТО ГЕРГОВ И ПОВЕЧЕТО В РЪКОВОДСТВОТО НА БСП, НА БИВШИТЕ „ТАЙНИ“ И ПРОЧЕЕ ИЛИ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.
  ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е НА ВТОРИТЕ, А ДА ОБСЛУЖВА ПЪРВИТЕ.
  И СИ МАХНЕТЕ ИДИОТЧЕТО ОТ  ПОСТА ШЕФ НА ПАРТИЯТА.
  ПРОСТО ТО Е ОТРИЦАТЕЛЕН ИМИДЖ ЗА БСП.

 • Ivanova Arch казва:

  Всички тези думи звучът много красиво, но мисля, че паметникът на Бузлуджа може достойно да стои в контраст с речите и обещанията на политиците. Как не се намери един спонсор за ремонта на това прекрасно архитектурно произведение, а за спонсорство на МВР изявяват желание толкова много хора. Като студент по архитектура чувствам срам от видът на паметника. Днес не се прави архитектура с такова качество в България.. Жалко…

 • Dencho казва:

  По повод 120-годишнината на БСП пожелавам на партията повече прагматизъм, добри намерения и воля  за налагане на програмните идеи в държавна политика. Партията трябва да се съобразява с факта, че живеем в 21 век, да бъде адаптивна и рефлективна към социалните болести на новото време. Тя трябва да обръща поглед  към проблемите на различни слоеве от обществото, защото в противен случай, ще бъде смятана от хората за някаква затворена организация, работеща за своите собствени интереси. Скоро един политик от десницата с укорителен тон каза нещо в смисъл, че социалистите се стремяли прекалено много към властта. По-голяма безмислица от това не бях чувал. Естествено е, че ще се стремят към властта. Съществена черта  на политическите  партии е да се стремят към доверието на избирателите за да получат мандат в органите на държавно управление, за да могат  чрез тези органи да реализират политическите си идеи.
            Пожелавам на партията да има и други политици като Георги Кадиев, защото в днешно време той като че ли е единственият, който работи в посока да я отвори към  нови социални групи.

 • Dobrev112 казва:

  Napalno sam saglasen s gornia komentar. V izbornata bitka oba4e triabva da sme edinni. Ili shte spechelim, ili liavoto za desetki godini shte e izvan vlastta.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*